تاریخ بروز رسانی آبان 23, 1400 by
به صورت آزمایشی مقاله پیشگیری کمپ اعتیاد و درمان نوجوانان، پژوهشی درباره تاثیر آموزش بحران های دوره نوجوانی به والدین و میزان گرایش فرزندان شان به مواد مخدر صورت گرفت. در این آزمایش که با نظارت مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت، والدین نوجوانان پسر بین 12 تا 18 ساله، که ساکن شهرکرد بودند و همچنین فرزندان آنان، مورد پژوهش قرار گرفتند. این نوجوانان همگی در مقاطع اول یا دوم متوسطه بودند
پیشگیری کمپ اعتیاد و درمان نوجوانان
در ادامه مقاله پیشگیری کمپ اعتیاد و درمان نوجوانان دختر و پسر دانش آموزان ، در این پژوهش والدین در 10 جلسه به صورت گروهی طی دو هفته مورد آموزش قرار گرفتند. در این جلسات موضوع اصلی درک نوجوانان بود، که از طریق فضای مجازی برای والدین نوجوانان اجرا گردید. پس از پایان این جلسات، آزمونی از والدین گرفته شد تا میزان فراگیری آنان نسبت به موضوعات سنجیده شود.
در این جلسات محتوای آموزش شامل مباحثی در مورد :
- آشنایی با ویژگیهای دوره نوجوانی
- آشنایی با تغییرات نوجوانی، آشنایی با نشانههای نوجوان سالم
- آشنایی با پتانسیلهای نوجوانی
- آشنایی با عوامل خطر در نوجوانی
- آشنایی با انواع سبکهای گفتگو
- «آشنایی با ویژگیهای گفتمان با نوجوانان
- آشنایی با مؤلفه های رفتار همراه با عشقورزی به نوجوانان
- تمرین ساخت رفتارهای افزایش لذت والدینی
- آشنایی با مولفه ارتباط اثر بخش با نوجوانان، بود.
با توجه به اینکه دوره نوجوانی از سنین 12 الی 18 سال در نظر گرفته می شود، از این بازه زمانی به عنوان دوره ای برای انتقال مفاهیم زندگی و جست و جوی هویت و آرمان گرایی یاد می شود. در این سنین نوجوانان در آستانه بزرگسالی قرار داشته و بیشترین برخورد ها و درگیری ها را با والدین خود دارند. این درگیری ها، سبب افزایش استرس در نوجوانان شده و همین امر آن ها را به سوی مواد مخدر سوق می دهد. در این صورت نوع واکنش والدین به رفتار نوجوانان، میزان در خطر بودن آن ها را تعیین خواهد کرد. به همین دلیل میزان تحصیلات و درآمد خانوار نیز از پارامتر های مورد سنجش در این پژوهش در نظر گرفته شد.
طبق تحقیقات صورت گرفته مشخص گردید، که در حدود 64/13 درصد پدران دارای مدرک دیپلم، 64/13 درصد دارای مدرک فوق دیپلم، 36/36 درصد دارای مدرک لیسانس، 81/31 درصد دارای مدرک فوق لیسانس و 55/4 درصد این پدران دارای مدرک دکتری بودند. همچنین در میان مادران شرکت کننده در این پژوهش، حدود 36/36 درصد دارای مدرک دیپلم، 09/9 درصد دارای مدرک فوق دیپلم، 82/31 درصد دارای مدرک لیسانس، 18/18 درصد دارای مدرک فوق لیسانس و 88/5 درصد دارای مدرک دکتری بودند.
علاوه بر این، وضعیت مالی خانواده ها نشان می داد، که حدود 2/77 درصد دارای وضعیت اقتصادی متوسط و 8/22 درصد دارای وضعیت اقتصادی خوب می باشند
دکتر صرامی، یکی از اساتید دانشگاه می باشد، که بر نتایج این آمار نظارت داشت. ایشان اعلام کردند، که میانگین اعتیاد پذیری نوجوانانی که والدین آن ها در کلاس های آموزشی شرکت کرده اند، پیش از پژوهش در حدود 66/70 درصد بوده که پس از گذراندن این کلاس ها، به 16/52 درصد رسیده است.
دکتر صارمی اذعان داشت، که این کلاس های آموزشی ،دارای تاثیرات بسیاری مثبتی بر والدین و کاهش میزان اعتیاد پذیری نوجوانان آنان داشته است، که از جمله این تاثیرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش نارضایتی های درونی نوجوانان
- کاهش رفتار های خطرناک
- کاهش خودنمایی کردن
- کاهش افکار مثبت نسبت به مواد مخدر
- کاهش نارضایتی از والدین
- افزایش ایمان و معنویت
- کاهش روابط پر خطر در میان همسالان
- بهبود کیفیت روابط والدین و نوجوان
- کاهش تجاوز های کلامی و فیزیکی نوجوان
- کاهش اعمال خشونت و اعتیاد
- بهبود روابط اجتماعی
- کاهش گرایش نوجوان به مواد مخدری مانند گل و مشروبات الکلی
نتیجه تحقیقات پیشگیری اعتیاد نوجوانان
این تحقیقات نشان داد، نوجوانانی که روابط نزدیک و صمیمی با والدین خود دارند و برخی از فعالیت های اجتماعی خود را نظیر شرکت در فعالیت های ورزشی، تفریحی، مذهبی و یا انجام پروژه های درسی خود را به همراه والدین انجام می دهند، در برابر استفاده از مواد مخدر مصون تر می باشند. همچنین مشخص گردید که سبک تربیتی مقتدرانه والدین، موثر تر بوده و بیشتر می تواند از اعتیاد نوجوانان جلوگیری نماید. این در حالی است که شیوه تربیتی مستبدانه و بی اعتنایی والدین به فرزندان، می تواند آن ها را به سوی مواد مخدر سوق دهد.
دکتر صرامی افزود، که باید از شبکه شاد علاوه بر آموزش نوجوانان، استفاده دیگری نظیر افزایش سطح آگاهی، آموزش مهارتهای زندگی، آموزش سبک فرزند پروری و روش های پیشگیری از اعتیاد برای والدین و نوجوانان را افزود. همچنین مشاوران مدارس و مربیان انجمن اولیا را آموزش داد تا کارگاه هایی برای افزایش سطح آگاهی والدین برگذار کنند. در این کلاس ها باید والدینی که آشنایی کمی با مواد مخدر دارند شناسایی شده و تحت پوشش آموزش های لازم قرار گیرند. علاوه بر این، باید محتوا های آموزشی به صورت کلیپ در فضای مجازی منتشر شده تا در دسترس همگان قرار گیرند و جهت کسب اطلاعات بیشتر آموزشی میتوانید به سایت رنجبر مراجعه کنید.
پایان متن محتوا خبری و اموزشی.
آقای رنجبر
پاسخ دهید