تاریخ بروز رسانی اسفند 10, 1402 by
در مقاله خبر مرکز بازپروری ترک اعتیاد ، هرچند اعتیاد زنان و اعتیاد مردان امری ناخوشایند و ضد اجتماعی محسوب می شود، اما اعتیاد زنان به دلیل حساسیتی که نقش زن در خانواده دارد، بسیار پر رنگ تر و مهم تر جلوه می کند. در این میان تحقیقات بسیاری در مورد عوامل موثر بر اعتیاد زنان صورت گرفته است، که از جمله آن ها می توان به استرس، تروما (ضربه روحی)، محرومیت، افسردگی و فقر اشاره کرد. این 5 عامل از جمله مهمترین دلایل گرایش زنان به مواد مخدر می باشد.
تغییر الگوی مصرف مواد مخدر، از جمله رفتار هایی است که بار ها از زنان دیده شده است. علت این امر تغییر هویت آن ها به عنوان یک زن در خانواده و جامعه و درک اجتماعی آن ها از خود می باشد. همین روند و فشار های جامعه بر این زنان، سبب شده است که آن ها بیش از پیش از نظر رفتاری و اخلاقی شبیه به مردان شوند. البته این تغییر هویتی تنها بعد از استفاده از مواد مخدر صورت نمی گیرد. گاهی بر اثر نقشی که جامه بر زنان تحمیل می کند، آن ها به سمت استعمال مواد مخدر سوق داده می شوند.
یکی دیگر از مهمترین دلایل گرایش زنان و دختران به مواد مخدر، دسترسی آزاد به این مواد و وجود جمع های آلوده می باشد. گرایش دوستان به مواد و تشویق آن ها به مصرف، اولین جرقه در زندگی هر معتادی می باشد. همچنین داشتن والدینی معتاد و محیط اطراف فرد، تاثیر بسزای در اعتیاد افراد دارد. علاوه بر این دو عامل، اعتیاد مردان شوهران نیز نقش ویژه ای بر اعتیاد زنان دارد. تشویق همسران به مصرف مواد مخدر می تواند به دلایل گوناگونی صورت گیرد.
نقش اعتیاد مردان بر زنان
دسته ای از زنان هستند که اعتیادشان نشات گرفته از اعتیاد مردان اطراف آن ها است. اعتیاد پدر، شوهر و بردار و… می تواند زنان را به سوی مصرف مواد مخدر سوق دهد. دلایل این امر وابستگی مالی زنان و یا درآمد ناکافی آن ها، همراهی با همسر، اجبار مردان اطراف آن ها، و.. می تواند باشد. برای همین است که در صورت تمایل به درمان، باید علت اعتیاد ریشه یابی شود و ارتباط فرد با منبع اعتیاد از بین برود.
معمولا زنانی که از جانب همسرانشان به سمت مواد مخدر کشانده شده اند، دارای علائم و نشانه های روانی مشابهی مانند برخورداری از شخصیت ضد اجتماعی، افسردگی، استرس، خشونت و… می باشند. علاوه بر این، دو اختلال خوردن و نوشیدن نیز از جمله این اختلال ها به شمار می روند. مثلا زنانی که دارای همسرانی معتاد هستند و یا خود درگیر اعتیاد می باشند، دارای بیماری پرخوری و یا بی اشتهایی بوده و احساس ناسازگاری ، عدم اعتماد به نفس، شخصیت ضد اجتماعی، عدم اطمینان به دیگران و… در آن ها به وضوح دیده می شود. این علائم نشان می دهد که این زنان حتی اگر به مصرف مواد مخدر روی نیاورند، به حرکات اعتیاد آور دیگری، مانند بازی های رایانه ای، اینترنت و… گرایش می یابند.
نقش یادگیری مهارت ها در اعتیاد زنان
یکی از مهارت های که زنان در جامعه باید آن را فراگیرند، نحوه ی کنار آمدن با مشکلات و ناملایمات زندگی است مقاله کمپ زنان. این مهارت ها زنان را در مقابل فشار ها و ناهنجاری های اجتماعی قوی کرده و می توانند از خود مراقبت کنند. بسیاری از ناهنجاری ها ریشه در خانواده این زنان داشته به طوری که بیشتر آن ها درگیر خانواده های معتاد بوده اند. در تکمیل جمله قبل می توان گفت، دخترانی که درگیر اعتیاد هستند، دارای پدری معتاد بوده و اکثر زنان معتاد، دارای شوهران معتاد هستند. این زنان تلاش های بسیاری برای درمان اعتیاد همسران خود کرده اند و در نهایت نه تنها نتیجه ای دریافت نکرده اند، بلکه خود نیز درگیر بیماری اعتیاد شده اند.
شهرنشینی می تواند یکی دیگر از دلایل اعتیاد زنان باشد. قرار گیری در محیط های کاری، اجتماعی و اقتصادی، رو به رو شدن با مشکلات جدید و تحمل استرس های زیاد، این زنان را به سمت مصرف مواد مخدر سوق می دهد. با این حال اگر به روند اعتیاد زنان، به اندازه مردان اهمیت داده شود و برای آنان نیز کمپ ترک اعتیاد مجزای در نظر گرفته شود و خدمات آموزشی و مهارتی برای آن ها مهیا گردد، می توان به درمان بسیاری از این زنان پرداخت.
پایان متن.
پاسخ دهید