تاریخ بروز رسانی فروردین 1, 1400 by
امروزه خدمات بسیاری در زمینه اعتیاد و راه های پیشگیری از آن ارائه شده است. اما از طرفی کمپ ترک اعتیاد و مراکز ترک اعتیاد و کلینیک نیز، هر روزه با ارائه خدمات خود به کاهش روند اعتیاد کمک می کنند. برخی باور دارند که اعتیاد قابل درمان نیست. اما باید بدانید که اعتیاد نیز یک بیماری است که مانند هر بیماری دیگری دارای دارو ها و دوره درمانی خاص خود است. اما در این بیماری باید علاوه بر دارو، باید از مشاوران و مددکاران نیز کمک جست.
برای درمان اعتیاد نیاز به زمانی مشخصی نیست. در حقیقت هر چه زودتر مراجعه شود، میزان سمی که وارد بدن فرد می گردد کمتر شده و دوره درمان کوتاه تر خواهد شد. برای این منظور، پیشینه اعتیاد، میزان مصرف، ویژگی های شخصیتی، خانوادگی، نوع ماده مخدری که فرد مصرف کرده است، بیماری هایی که با اعتیاد به آن مبتلا شده است، میزان حمایتی که از سوی خانواده و بستگان از وی می شود و.. در پرونده وی ثبت شده و بر اساس آن طرح درمان ریخته می شود.
زمان پیشگیری و درمان ترک اعتیاد
اما درمان به همین راحتی که بیان می شود، ادامه نمی یابد. راضی کردن بیمار به درمان، تحمل شرایط درد کشیدن و.. همگی از جمله مواردی هستند، که برای درمان باید از آن ها استفاده کرد. حتی گاهی بیمار طرح درمان را نپذیرفته و کادر درمان مجبور به استفاده از سایر روش ها می شوند.
همین امر سبب می شود که بسیاری از معتادان اعتیاد به شیشه و غیره به راحتی برای درمان داوطلب نشوند. البته روش های غیر متعارف از کمپ ترک اعتیاد غیر مجاز هم از این بابت بی تقصیر نیست. بسیار دیده شده است که در این کمپ ها بیمار را به تخت می بندند و یا در قرنطینه قرار می دهند. از آن ها به عنوان نیروی کار غیر قانونی استفاده می کنند، که همین امر آثار روانی جبران ناپذیری برای این افراد به بار می آورد. به همین دلیل گاهی که نیاز است از کادر درمانی مجرب برای انتقال این بیماران به کمپ های مجاز استفاده می شود، تا در صورت لزوم، برخورد مناسبی با این افراد صورت گیرد.
رفتار خانواده نسبت به اعتیاد فرزندان به مواد مخدر
روش درمان شناختی و ترک اعتیاد
درمان شناختی یکی از بهترین و بنیادی ترین روش ها برای درمان اعتیاد است. در این روش درمانگر معتقد است که اعتیاد تماما ریشه در افکار و ذهن ما دارد و با نفوذ به آن نقطه و تغییر دید فرد نسبت به خود و جامعه، می توان به درمان فرد کمک کرد. داشتن افکار ناسالم مانند افسردگی و اضطراب می تواند شخص را در دام اعتیاد گرفتار کند. به همین منظور درمانگر با شناخت روحیات شما و تاثیر گذاشتن و ارائه راهکار های عملی برای فرد بیمار، او را برای ناملایمات زندگی آماده کرده و نحوه برخورد درست را به شخص آموزش می دهد.
زمانی که فرد بیمار با این روش مورد درمان قرار می گیرید، شخص درمانگر به شما آموزش می دهد که چگونه فکر کنید و چه افکاری را جایگزین افکار مخرب کنید. این روش به افراد کمک می کند که در مقابل استرس و فشار های محیطی از خود دفاع کرده و دچار لغزش های مکرر نشوند.
درمانگر در حقیقت یک الگوی رفتاری دقیق و سالم را برای شخص تعریف می کند و به او کمک می کند تا رفتار های صحیح را یادگرفته و از تکرار رفتار هایی که پیامد اشتباه دارند پرهیز کند. به همین منظور داشتن اوقات تفریح و خوش و بش با اطرافیان، برای یک زندگی با نشاط و سالم لازم است. به همین دلیل ورزش کردن، بودن در جمع های سالم و… می تواند احتمال گرایش افراد به مواد مخدر را کاهش دهد.
این مقاله ادمه دارد
پایان متن.
آقای رنجبر
پاسخ دهید